Wind blog
Golfen in de wind
24 november 2016
Gezondheid golf
Gezond worden met golfen
29 december 2016

Ben je van plan om binnenkort te beginnen met golfen? Golf is een sport met ingewikkelde technieken waardoor een beginner makkelijk de weg kwijt kan raken. Wij hebben acht tips die u  helpen om in het nieuwe jaar indruk te maken op de golfbaan!


Acht tips voor beginnende golfers

  1. Het volgen van een golfcursus is noodzakelijk om uiteindelijk de baan op te mogen. Daarnaast is het makkelijker om iets gelijk goed te leren dan dit later te moeten verbeteren.
  2. Focus je in het begin op de basics. Een bal goed de lucht in slaan gaat namelijk makkelijker als je de basistechnieken beheerst.
  3. Sla nooit te hard. Vooral in het begin zal je vaak de neiging hebben om de bal zo hard mogelijk te slaan. Dan komt de bal verder, toch? Door consistent en accuraat te slaan, behaal je betere scores dan als je constant op pure kracht speelt.
  4. Spendeer veel tijd aan het korte spel. Ongeveer de helft van de slagen op het scorebord komen van schoten dichtbij of op de green zelf.
  5. Succes zit in de herhaling. Als je een nieuwe techniek wil aanleren, is het slim om deze op een driving-range te oefenen voordat je het gaat inzetten op de baan. Tijdens het volgen van een golfcursus kan je bijvoorbeeld tussen de lessen door goed oefenenen.
  6. Relax! Een goede golfswing is soepel en vloeiend. Door te relaxen voorkom je dat je gespannen staat. Een gespannen houding kan namelijk leiden tot kortere slagen en minder accurate schoten.
  7. Neem genoeg golfballen mee in het begin. Tijdens het leerproces raak je namelijk vaak een bal kwijt door een verkeerde slag.
  8. Kies een geschikte golfbaan. Is het mogelijk om bij de baan lessen te volgen? Zijn er voldoende oefenfaciliteiten aanwezig? Is het een commerciële- of clubbaan?  

Aanrader!

Om je eerste minuten op de golfbaan daadwerkelijk te spenderen aan golfen is het een goed idee om je van tevoren goed in te lezen in de volgende zaken:

Terminologie: Weten wat termen als fade, slice, tee, driver etc. betekenen, bespaart veel tijd tijdens je eerste lessen.

Regels:  Wat doe je als een bal kwijtraakt, hoeveel golfclubs mag je meenemen en mag je losse takken verwijderen van de baan?

Dresscode: Elke baan hanteert zijn eigen dress code. Bekijk de website voor je gaat om zeker te zijn van je kledingkeuze.

Je krijgt uiteraard geen overhoring op de eerste dag, dus je hoeft de regels niet uit je hoofd te leren. Maar het bespaart veel tijd als je bovenstaande zaken kort doorneemt.


Ben je op zoek naar advies over golfclubs, accessoires en andere toebehoren? Bij Golf Company staan wij altijd klaar om beginnende (en gevorderden) golfers te ondersteunen bij de aanschaf van nieuwe producten. Ook jouw eerste clubs kan je bij ons proberen met de Flightscope X2 Elite golfsimulator!