Golfballen blog
Tips voor beginnende golfers
8 december 2016

De golfsport is al een tijdje geleden in het winterseizoen beland. De lagere temperaturen en harde wind hebben veel effect op het golfen. Daarom hebben wij voor u een aantal tips voor het spelen met hogere windsnelheden.


Soorten wind en golfen

Tijdens het golfen krijg je te maken met de effecten van tegen-, zij- en rugwind. Deze verschillende soorten wind hebben ook effect op het golfspel.

De grootste boosdoener | Tegenwind

  • De belangrijkste tip voor het spelen met tegenwind is dat je nooit op volle kracht moet afslaan. Als je de bal te hard slaat, gaat hij namelijk meer spinnen (draaien). Door de spin zal de wind de bal meer aantasten waardoor hij meer zal stijgen. Je slaat op volle kracht ook minder accuraat. Probeer de bal te slaan op 75% van je totale kracht om de controle over de bal te behouden.
  • Om het effect van de wind te minimaliseren, houd je de bal tijdens de vlucht laag. Dit doe je door de bal iets verder terug te plaatsen in je stand. Probeer ook twee tot drie clubs meer te pakken dan normaal.

Van links naar rechts | Zijwind

  • Voor beginners is het aan te raden om met de zijwind mee te spelen. Als de wind van links naar rechts staat mik je de bal dus iets naar links. Zo hoef je geen ingewikkelde technieken in te zetten om de bal alsnog naar het doel te krijgen.
  • Gevorderde golfers kunnen met een draw of fade proberen de effecten van de wind te minimaliseren. Bij een zijwind van links naar rechts sla je een draw en bij het tegenovergestelde een fade.
  • Net zoals bij een stevige tegenwind is de bal laag houden effectiever.

Met de wind in je rug

  • Een rugwind zal de golfbal naar beneden drukken. Hier geldt dus: hoe hoger de bal vliegt, hoe verder hij komt. Om de bal hoger in de lucht te krijgen pak je een club minder.

Onthoud goed dat professionele golfers ook last hebben van een harde tegen- of zijwind. Wees niet bang om fouten te maken, hier leer je immers van. Je kan op winderige dagen bijvoorbeeld naar een driving range gaan om je slag te oefenen. En vergeet niet dat de wind er altijd zal zijn. Probeer dus met de wind mee te spelen, niet ertegenin.


Golf Company | De golfwinkel voor een beter spel

Bij Golf Company proberen wij een bijdrage te leveren aan het verbeteren van ieders spel en het verhogen van het spelplezier. U bent altijd welkom voor een adviesgesprek over uw materiaal of om nieuwe producten te testen. Bent u een beginner of al een aantal jaren bezig met de sport? Bij Golf Company hebben wij de materialen en kennis in huis voor elke golfer.