CLUB REPAIR

MANKEMENT AAN UW GOLFCLUB?

Weer als nieuw

In de hitte van de strijd van een partijtje golf (immer tegen uzelf) of tijdens het oefenen kan het gebeuren dat u ergens tegenaan slaat dat niet de bedoeling was. In ieder geval was het niet de bal. Met een gebroken shaft als resultaat. Ook verslijten de grips van de golfclubs na verloop van tijd. Wij zijn experts in het repareren van mankementen aan uw clubs en maken ze bijna weer als nieuw met onze eigen Club Repair. Ook het aanpassen van uw club op uw lichaamslengte om blessures te voorkomen of het veranderen van de hoek (‘loft’) om het speelresultaat te verbeteren verzorgen wij. We begrijpen dat u zo snel mogelijk weer de baan op wilt met uw favoriete club en fiksen het zo snel als mogelijk is.

1.
VERLENGEN OF INKORTEN GOLFCLUBS

Om het maximale uit uw golfspel te halen zijn passende clubs een vereiste. Ook een beginnende speler heeft hier baat bij, omdat passende clubs het golfen makkelijker maken. U staat namelijk eerder in een correcte houding om de bal van uw leven te slaan. Wij maken alle clubs op de juiste lichaamslengte, we kijken naar de stijfheid van de shaft en de dikte van de grip.

2.
REGRIPPEN

Het handvat van de golfclub heet een grip. De basis van het golfspel is een juiste grip van uw handen op de golfclub, als deze te dik of dun is, kunt u daar last van krijgen. Dit kunnen wij aanpassen.  Na intensief spelen treedt na één à twee jaar slijtage op, hierdoor wordt een grip gladder. Wanneer een grip te glad is, gaat u harder knijpen in de golfclub wat van invloed is op uw swing én het kan tot blessures leiden. Laat daarom tijdig uw club regrippen. Grips zijn in verschillende kleuren, materialen (rubber, leer en synthetisch), stroefheid en hardheid verkrijgbaar.

3.
GEBROKEN SHAFT

De shaft is de steel van een golfclub en is gemaakt van graphite of staal. Door metaalmoeheid of door een onverbiddelijke klap tegen een boom, ander object (in plaats van de golfbal) of tegen het afslagmatje kan de shaft breken. Indien uw golfclub het nog waard is dan repareren we de club als nieuw.

4.
LOFT EN LIE AANPASSEN

Een ijzeren club is van gegoten ijzer of smeedijzer. Gesmeden ijzer bestaat uit zachter staal met als voordeel dat u voelt dat u hem gebruikt. Door het gebruik gaat een smeedijzeren club echter na verloop van tijd wel verbuigen. Om de 2 tot 3 jaar is het verstandig om loft en lie te laten checken. Zo nodig passen wij de loft en lie aan en zetten ze weer terug in de juiste stand.

Club Repair: uw golfclub goed en snel gerepareerd.